DailyParcel DailyParcel

Pakket versturen, bereken direct je prijs

Pakket versturen

Het aantal webshops is explosief gegroeid. Ook retailers laten steeds vaker klanten bestellen per mail, telefonisch of in de winkel met bezorging aan huis. Een pakket versturen betekent meer omzet voor een ondernemer, het kan wel veel tijd in beslag nemen. Welke vervoerder is het beste, goedkoopste en wie levert er eigenlijk op de Waddeneilanden? Daily Parcel zorgt dat ondernemers bezig kunnen zijn met klanten zonder de poespas die bij een pakket versturen komt kijken. Verzend jouw pakketten nationaal of internationaal naar jouw klanten wereldwijd. Ben je particulier? Geen probleem! Ook jij kunt nu goedkoop pakketten verzenden zonder vast contract of maandelijkse kosten te betalen. Een pakket versturen was nog nooit zo eenvoudig.

Pakket versturen buitenland particulier

Je wilt een pakketje verzenden naar het buitenland. Betreft het een land binnen de Benelux, de EU of aan de andere kant van de aardbol? Wat is het maximaal toegestane gewicht, welke afmetingen zijn toegestaan en welke vervoerder moet je kiezen? Een pakket versturen naar het buitenland als particulier kan je hoofdpijn bezorgen. Bij Daily Parcel hebben ze het uitzoekwerk al voor je gedaan. Geef het land van herkomst en bestemming aan, kies om welke type pakket het gaat en voer de afmetingen van het pakket in. Je ziet dan direct de mogelijke vervoerders en je kunt de tarieven met elkaar vergelijken. Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Goedkoop pakket versturen

Als je niet vaak pakjes verzendt dan let je niet zo op het tarief. Als je tientallen, honderden of duizenden pakken en pallets moet verschepen dan groeit het prijsverschil enorm. Als je wilt winnen in de marge dan moet je kijken waar er voordeel te behalen valt. Wie kan het goedkoopste pakket versturen? Daily Parcel vergelijkt op basis van jouw behoefte welk vervoersbedrijf het meest voordelig uitvalt. Zo kun je het goedkoopste pakket versturen zonder uren te zoeken en rekenen.

Goedkoop pakket versturen particulier

Kies je voor PostNL, DHL of DPD? Wat zijn de tarieven voor UPS en wat is Brenger eigenlijk voor een bezorgdienst? Je kunt snel een pakket versturen, goedkoop en betrouwbaar door de prijscalculator van Daily Parcel te gebruiken. Diverse aanbieders hanteren eigen tarieven op basis van gewicht en afmetingen. Door slim te vergelijken kun je meerdere euro’s besparen per pakje. Is een goedkoop pakket verzenden veilig? Bekijk de opties voor verzekerd verzenden en kies voor ieder pakket de oplossing die er het beste bij past.

Groot pakket versturen

Als particulieren pakketten verzenden dan is gewicht doorgaans de voornaamste factor. Wanneer het echter grote pakketten of hogere volumes betreft dan spelen de afmetingen een belangrijke rol. Denk aan het verzenden van meubels of een pallet sturen naar een klant. Een post pakket versturen is dus een optelsom van gewicht en afmetingen. Bij het meten zal er bij een groot pakket versturen bij een particulier naar lengte, breedte en hoogte wordt gevraagd. Bij bedrijven kan de optelsom of omtrek van belang zijn. Zo wordt namelijk het volume bepaald, de ruimte die een pak inneemt op een pallet. Bij een online pakket versturen is het mogelijk dat een klein, zwaar pakket goedkoper is om te verzenden dan een grote, lichte doos met meer vulling dan product. Dat is bij een pakket inpakken zeker een factor om rekening te houden.

Waar pakket versturen?

Je wilt een pakket verzenden. Er is altijd sprake van een verzender en een ontvanger. Hoe komt een pakje van A naar B? Waar kan ik een pakket versturen zonder zelf kilometers af te leggen en tijd te verspillen? Bij postpakketten versturen zijn er meerdere opties. Je kunt een doos inpakken en deze naar een verzamelpunt brengen. Bijvoorbeeld een kantoorboekhandel in de buurt. Er zijn ook steeds meer winkels met pick-up en drop-off points waar je gebruik van kunt maken. Op een gegeven moment kan het voordeliger zijn bij postpakketten versturen om de dozen op te laten halen. Zo besteed je het logistieke proces uit wat je veel tijd, moeite en onduidelijkheid kan besparen. Waar kan ik een pakket versturen? In je Daily Parcel account zie je direct wat de opties zijn. Daarbij ben je niet gebonden aan een vervoerder of een minimaal aantal pakketten. Je betaalt alleen voor de diensten die je nodig hebt op ieder moment.

Postpakketje versturen

Bij het verzenden van een pakket komt best veel kijken. Inpakken, een label printen en plakken op de doos, overdragen aan de vervoerder en levering op het bezorgadres. Bij een eenvoudig pakje verzenden zijn er veel schakels die allemaal moeten kloppen. Toch hoeft een pakket opsturen niet ingewikkeld te zijn voor de verzender en ontvanger zolang het deel tussen deze partijen goed is geregeld. Je wilt uiteraard goedkoop verzenden, dat heb je met de online rekentool van Daily Parcel zo uitgezocht. Dan wil je een pakket sturen dat op tijd en op het juiste adres aankomt. Zeker als het je klanten betreft dan wil je dat alles netjes geregeld wordt. Bij pakketpost versturen zijn er een aantal opties. Kijk, vergelijk en kies snel de beste optie voor jouw verzending. Dit kan steeds dezelfde methode zijn maar je kunt het ook voor iedere zending handmatig bepalen. Het opsturen van een pakket kost weinig moeite omdat in Daily Parcel alle opties geïntegreerd zijn. Als je een webshop hebt dan kun je die ook koppelen voor een eenvoudige workflow. Door gebruik te maken van een robuust software platform is het mogelijk processen te automatiseren wat je naast kosten ook tijd zal besparen bij het versturen van een pakket. Bij ieder pakketje opsturen blijf je in controle, zelfs als je kiest voor verregaande automatisering.

Pakket opsturen kosten

Wil je een groot pakket verzenden? Als de doos vaste afmetingen heeft dan gebruik je deze voor de tarief calculator. Maar als het meerdere artikelen zijn die ingepakt worden dan kun je zeker besparen op kosten door een kleinere doos te gebruiken. Zo betaal je bij PostNL hetzelfde tarief voor een klein pakketje versturen van ruim 2 kilo dan een post pakket verzenden van bijna 23 kilo. Slim jouw dozen inpakken en verzenden kan dus veel voordeel opleveren.

Start nu met het berekenen

Hoe kun je een pakket frankeren? Kies de vervoerder op basis van jouw voorkeuren en maak een verzendlabel aan. Die print je uit, plak je op en zo kun je vlot meerdere pakketten versturen. Heb je geen printer? Voor particulieren is het mogelijk een pakje te verzenden per post zonder een label te printen. Maak je verzending aan, geef het af bij een drop-off point en er wordt een verzendlabel voor je geprint. Let op want niet alle vervoerders bieden deze optie aan. Bij veel pakjes versturen zoals een webshop kan het de workflow verbeteren door een label printer aan te schaffen. Als je liever een standaard printer gebruikt bij een pakje opsturen dan heeft een laserprinter de voorkeur, dit label loopt niet uit als het nat wordt. Tel bij de kosten als bedrijf ook zeker de tijd die je kunt besparen in alle stappen van het proces. Een goedkoop pakje verzenden doe je eenvoudig via Daily Parcel. Zonder standaard kosten of abonnement, op maat zoals dit past bij jouw behoefte.