DailyParcel DailyParcel

Toeslagen

Vervoerders kunnen een toeslag toepassen op een factuur wanneer een pakket niet voldoet aan de criteria die in hun verzendvoorwaarden zijn vastgesteld. Om dit bij jou te voorkomen hebben wij onderstaand artikel gemaakt. Hierin kan je de informatie vinden die nodig is en voorkom je dat er een ongewenste toeslag op jouw factuur komt.

Brandstoftoeslag, wat is dat ook alweer? - JBM Koeriers

 

Door de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen heeft DHL, DPD en Brenger een toeslag geïntroduceerd. Hierdoor zijn we vanuit Daily Parcel genoodzaakt om voor DHL, DPD en Brenger vanaf 10 maart 2022 tijdelijk een brandstoftoeslag te introduceren.

Tijdens de tweede helft van 2021 hebben we het verlies door de stijgende brandstoftoeslagen (die vervoerders doorrekenen) op ons genomen. Dit in de veronderstelling dat de prijzen na verloop van tijd zouden normaliseren/dalen. Echter lijkt dit, gezien het huidige politieke en economische klimaat, niet voor snel te zijn. Daarom introduceren we een tijdelijke brandstoftoeslag voor zowel DPD en DHL.

Wat wordt de brandstoftoeslag?

> Voor DHL geld er een brandstoftoeslag van €1,40 per DHL pakket.

> Voor DPD brandstoftoeslag, geldt er een toeslag van €1,79 per DPD pakket
.
 
> Brenger zal 6% brandstoftoeslag in rekening brengen.
 
Deze toeslag geldt zowel voor nationale als internationale zendingen.


Deze toeslag zal op maandelijkse basis gefactureerd worden. Zakt de brandstoftoeslag onder de 10%, dan komt deze toeslag te vervallen.

De Ondernemer | Bezorgdienst Budbee sleept 52 miljoen euro binnen aan…

 

Let op: de vervoerder kan de hieronder vermelde verzendprijzen en/of toeslagen wijzigen, derhalve kunnen deze prijzen aan verandering onderhevig zijn. Hoewel wij ernaar streven je zo goed mogelijk te informeren, kunnen aan de hieronder verstrekte informatie geen rechten worden ontleend.

 

 

Toeslag voor pakketten die de afmetingen overschrijden:

·        Pakketten die het maximale gewicht/maten overschrijden worden naar de afzender teruggestuurd. 

·        Voor deze pakketten wordt een behandelingskost van 34.90 EUR toegevoegd bovenop de retourkosten.

·        Pakketten waarvan een zijde groter is dan 0,8 m (hoogte, lengte, breedte) worden handmatig gesorteerd.

·        Deze pakketten krijgen de prijs van een pakket met 1 kg gewicht en een extra toeslag van 5.90 EUR voor handmatig sorteren.

·        Dit geldt ook voor pakketten met een vorm die het niet mogelijk maakt ze op de sorteermachine te sorteren, bijvoorbeeld cilindrische pakketten (rollen) zonder door Budbee goedgekeurd manchet.

·        Voor pakketten waarvan twee zijden groter zijn dan 0,8 m en de derde zijde meer dan 0,2 m (hoogte, lengte, breedte) wordt de prijs voor een pakket van 1 kg gewicht gefactureerd plus een groot pakket tarief van 11.90 EUR.

 

Afmetingen van het pakket:

·        Maximum gewicht: 20 kg

·        Maximaal volumegewicht: 280 kg/m3

·        Maximale lengte: 120cm

·        Maximale afmetingen: langste zijde + omtrek mogen niet groter zijn dan 300cm 


 

Toeslagen voor speciale gevallen: 

·        Bestellingen die na de uiterste datum voor verzending of terugzending naar de afzender worden geannuleerd, worden als een normale leveringspoging aangerekend.

·        Voor het afdrukken van een nieuw verzendetiket als het etiket niet leesbaar is, geldt een toeslag van 11,90 EUR per verzendetiket.

·        Voor pakjes die bij aflevering een handtekening van de consument vereisen, wordt per afleverpoging 1.90 EUR aangerekend.

·        Voor digitaal aangemaakte bestellingen, die niet bedoeld zijn voor een bezorg- of retourpoging door Budbee en waarbij Budbee geen fysiek pakket ontvangen heeft, dat niet binnen 24 uur uit het systeem verwijderd wordt, wordt een behandelingskost per bestelling van 49 SEK / 6.9 EUR / 49 DKK aangerekend.


 

Toeslag voor afhalingen: 

De kosten voor Budbee om pakketten op te pickup kunnen variëren van 0-55,00 EUR, afhankelijk van jouw locatie. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen door een support ticket aan te maken in de support sectie van jouw Daily Parcelaccount. 

 

 

DHL Express supports NGOs in shipping medical aids to India

Dit artikel legt uit hoe je de DHL-verzendmethode 'Europlus pallet' kunt gebruiken. Wanneer je kiest voor de DHL-verzendmethode Europlus Pallet, dan zal DHL tot 5 pallets gratis bij je komen ophalen. Als de pallet een bestemming heeft binnen de Benelux (België, Nederland, Luxemburg), dan zullen zij de pallets retourneren.


 

Specificaties voor pallets

Binnen het Europlus Pallet-netwerk zijn er twee verzendmethoden mogelijk; één voor de Benelux, en één voor internationale/Europese leveringen. Hieronder vind je de verzendingsvoorwaarden voor beide:

·        Maximaal palletformaat: 120x100x200 cm (LxBxH)

·        (Benelux) Maximumgewicht per pallet: 1.000kg 

·        (Europa) Maximumgewicht per pallet: 450kg 

 

 

 

Bovenstaande maakt het mogelijk om maximaal 5 pallets per pick-up te overhandigen. Als je meer dan 5 pallets verstuurt naar hetzelfde adres, dan ontvang je een toeslag van €82,50 per extra pallet bovenop de standaardprijs. 


 

 

Hoe boek je een pick-up?

Als je geen vaste ophaling hebt met DHL en je hebt een palletzending die je wil versturen, dan kun je een incidentele pick-up inplannen via je Daily Parcel. Let op dat je dit 24 uur van tevoren dient te doen.

We kunnen de pick-up inboeken op werkdagen zonder tijdslot. De chauffeur kan de pallet(s) tussen 10:00 en 18:00 uur komen ophalen op het opgegeven adres.


Zoals elke vervoerder heeft DHL een document opgesteld over hun General Transport Voorwaarden. Indien je van de voorwaarden afwijkt, wordt er achteraf een toeslag in rekening gebracht op je factuur. Wanneer je met DHL verzendt, ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden:

 

Algemene vervoersvoorwaarden

Houd er rekening mee dat in geval van afwijkingen van de bovenstaande voorwaarden, de vervoerder een toeslag in rekening kan brengen.

DHL benoemt twee directeuren in Nederland - Logistiek

 

Doel: de volgende toeslagen kunnen in rekening worden gebracht op het moment dat een pallet niet aan de voorwaarden voldoet van de verzendmethode DHL Europlus pallet. Zorg ervoor dat je, naast deze toeslagen, ook de algemene toeslagen van DHL controleert. Deze toeslagen kunnen
namelijk worden toegepast op alle DHL verzendmethodes, waaronder ook DHL Europlus Pallet. 

Toeslag

Specificaties

Kosten

Waddentoeslag

Toeslag per pallet

€53,00

Afgelegen gebied

Tot 50 kg wordt een toeslag gerekend van €39,00. Iedere kilogram dat dit gewicht overschrijdt, wordt belast met €2,38 per kilo extra (bovenop het starttarief van €19,00).

Afhankelijk van het gewicht

Toeslag pallet buiten maximale afmetingen binnen Benelux

pallet tussen de 120x100x200 cm en 240x100x200 cm

100% toeslag per pallet

Toeslag pallet buiten maximale afmetingen buiten Benelux*

pallet tussen de 120x100x200 cm en 240x100x200 cm

Niet gespecificeerd, kan oplopen tot honderden euro's

Toeslag meer dan 5 pallets 

Meer dan 5 pallets versturen naar hetzelfde adres voor dezelfde afleverdag 

€97,50 per extra pallet

Toeslag Europlus pallet omruilservice (alleen mogelijk binnen Benelux)

DHL verzorgt de saldoregistratie en zorgt dat je verzonden Europallets binnen 4 weken in goede staat retour krijgt

€5,25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let op: bij zendingen binnen de Benelux zal een toeslag van 100% de verzendkosten in rekening worden gebracht. Buiten de Benelux kan dit oplopen tot enkele honderden euro's. Zorg dus dat je voor alle internationale zendingen ruim onder het maximale gewicht blijft. 

 

Untitled-1.jpg

 

 

Doel: in dit artikel vind je de DHL Express verzendvoorwaarden. Dit zijn regels die DHL Express stelt voor het verzenden van pakketten. Sommige goederen en stoffen mogen niet naar het buitenland worden verzonden. Houd rekening met de internationale regels. Dit voorkomt dat de douane je zending in beslag neemt of vernietigt.


Heb je nationale zendingen die vóór een specifieke tijd of een internationale zending die vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag moet worden bezorgd? Maak dan gebruik van de express services van DHL. Deze bieden een snelle levering, compleet met o.a. pick-up, volledige tracering en douane in- en uitklaring. Deze pick-up kun je inplannen vanaf een small-shop abonnement. Je kan dit dan doen bij het kopje 'Pick-ups' in je Daily Parcel account. 


 

Belangrijk: Coronavirus COVID-19 impact

Om ervoor te zorgen dat de impact van het Coronavirus COVID-19 geen effect heeft op de operationele continuïteit en de goederenstroom, zal DHL Express vanaf 1 april 2020 tot nader order een extra Emergency Situation Surcharge heffen voor alle Time Definite International zendingen. 

Deze toeslag is alleen van toepassing op tijdgebonden internationale zendingen. Deze toeslag wordt niet toegepast op dag- of tijdbepaalde internationale zendingen of binnenlandse zendingen.

 

Emergency Situation Surcharge

 

Hieronder vind je hoe dit zal werken voor 2 voorbeeldzendingen:

 • 20 kg zending van Wellington (Nieuw-Zeeland) naar Londen (Verenigd Koninkrijk):
  Toeslagbedrag: € 4.50
 • 190 kg zending van Bogota (Colombia) naar Athene (Griekenland):
  Toeslagbedrag: € 65

Tijdelijke aanpassing van de dienst

Het kan ook zijn dat je zending een tijdelijke serviceaanpassing krijgt - de standaard transittijd voor zendingen naar internationale locaties kan met een extra X-aantal werkdagen toenemen. Je kunt hier de laatste updates lezen en controleren wat de tijdelijke serviceaanpassing voor jouw verzendlocatie is.

 

Pakketten versturen binnen Nederland

 

DHL Express Domestic Premium 09:00 uur

Wat houdt deze service in? 

Extra snelle levering binnen Nederland op de volgende werkdag vóór 9 uur. Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 15:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden. 

 

Kenmerken van deze methode:

 • Deur-tot-deur levering vóór 09:00 uur op de eerst mogelijke werkdag.
 • Niet standaard verzekerd.
 • 'On Demand Delivery'
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd.
 • De zendingen zijn NIET standaard verzekerd. In geval van verlies / schade kom je in aanmerking voor een KG-vergoeding.
 • DHL Express biedt verzendmethoden die tot doel hebben vóór een bepaalde tijd te leveren. Ze doen er alles aan om deze zendingen op tijd af te leveren. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

 

Maximale dimensies: 

 • Maximaal gewicht: 30 KG
 • Maximale afmetingen: 120 cm x 80 cm x 80 cm (lengte x breedte x hoogte)

Screen_Shot_2019-06-27_at_12.48.21.png


 

DHL Express Domestic Premium 12:00 uur

Wat houdt deze service in? 

Extra snelle levering binnen Nederland op de volgende werkdag vóór 12 uur. Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 15:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden. 

 

Kenmerken van deze methode:

 • Deur-tot-deur levering vóór 12:00 uur op de eerst mogelijke werkdag.
 • Niet standaard verzekerd.
 • 'On Demand Delivery'
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd.
 • De zendingen zijn NIET standaard verzekerd. In geval van verlies / schade kom je in aanmerking voor een KG-vergoeding.
 • DHL Express biedt verzendmethoden die tot doel hebben vóór een bepaalde tijd te leveren. Ze doen er alles aan om deze zendingen op tijd af te leveren. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

 

Maximale dimensies: 

 • Maximaal gewicht: 70 KG
 • Maximale afmetingen: 120 cm x 80 cm x 80 cm (lengte x breedte x hoogte)

Screen_Shot_2019-06-27_at_12.49.07.png


 

Wereldwijd pakketten versturen

 

DHL Express Worldwide

 

Wat houdt deze service in? 

Extra snelle levering wereldwijd vóór het einde van de volgende werkdag. Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 15:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden. 

 

Kenmerken van deze methode:

 • Deur-tot-deur levering vóór het einde van de eerstvolgende werkdag. 
 • Wereldwijd beschikbaar op alle afhaal- en afleverlocaties.
 • Niet standaard verzekerd.
 • 'On Demand Delivery'
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd.
 • De zendingen zijn NIET standaard verzekerd. In geval van verlies / schade kom je in aanmerking voor een KG-vergoeding.
 • DHL Express biedt verzendmethoden die tot doel hebben vóór een bepaalde tijd te leveren. Ze doen er alles aan om deze zendingen op tijd af te leveren. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

 

Maximale dimensies: 

 • Maximaal gewicht: 70 KG
 • Maximale afmetingen: 120 cm x 80 cm x 80 cm (lengte x breedte x hoogte)

Screen_Shot_2019-06-27_at_12.49.07.png


 

DHL Paperless Trade

 

Bij het verzenden van internationale zendingen is helaas heel wat papierwerk nodig. Het is mogelijk om via Daily Parcel DHL Paperless Trade (PLT) te gebruiken. Je kunt je douaneformulieren bij het aanmaken van het label digitaal naar DHL Express sturen. 

Via Daily Parcel gaat het volledig automatisch. Zodra je de informatie voor de documenten hebt ingevuld en een label hebt creëerd, worden de documenten automatisch digitaal naar DHL Express verzonden. 

 
Let op: Paperless trade wordt niet voor alle landen ondersteund. Zie de volgende lijst:PLT Country List


 

Claimprocedure

Onverzekerde zendingen

De zendingen van DHL Express zijn niet standaard verzekerd. Indien je deze zendingen niet extra verzekert met behulp van onze Daily Parcel Insurance, kan hiervoor geen claim ingediend worden op basis van inkoop-/verkoopwaarde. Je hebt in dit geval enkel recht op een kilovergoeding (3,40 euro per kilo), wanneer een zending door DHL vermist verklaard wordt. Hier zitten de verzendkosten bij inbegrepen. 

Om in aanmerking te komen voor een kilovergoeding kun je een ticket indienen. Wij hebben hiervoor de inkoop- en verkoopfactuur nodig inclusief een inhoudsomschrijving. 

Wil je je zendingen voor een hogere waarde verzekeren? Dan kan dit met behulp van onze Daily Parcel Insurance


 

Tarief van je zending bepalen

Het tarief van je zending wordt bepaald aan de hand van het gewicht in kilo’s of volume in m3. Verstuur je een omvangrijke ‘lichtgewicht’ zending? Dan rekenen we het volumegewicht met de formule:

Lengte x breedte x hoogte (in cm) gedeeld door 5000

 

Na het berekenen van het volumegewicht vergelijk je dit berekende gewicht met het gewicht in kilo’s van de zending. Het hoogste gewicht van de twee geldt dan als het gewicht van je zending. 

Deze waarde dien je bij het aanmaken van het label dus ook in te vullen bij 'gewicht'. Aan de hand daarvan zal de juiste verzendmethode geselecteerd worden.  


 

Douanezaken

 

LET OP: er zijn een aantal bestemmingen waarvoor inklaring door douane en levering iets langer kan duren, aangezien deze landen hier strengere procedures voor hebben. 

 

DHL Express heeft in principe een prima service in deze landen, maar het kost in de praktijk extra energie om bepaalde goederen het land in te krijgen. 


 

 

Extra service bij al je Express zendingen (On Demand Delivery) 

DHL On Demand Delivery (ODD) is één van de vele voordelen van DHL Express. Dit is standaard inbegrepen en geeft jouw klanten handige en flexibele afleveringsmogelijkheden. Jouw klant kan tussentijds zelf kiezen waar en wanneer DHL Express het pakket bezorgt.  

Nadat je zending aan DHL Express is overgedragen, zal de ontvanger direct per SMS en/of e-mail geïnformeerd worden over de verwachte dag van aflevering. 

Het bericht bevat een link naar het ODD systeem, waarmee ontvangers zelf direct beslissen hoe, waar en wanneer de aflevering plaatsvindt.

Op de dag van aflevering stuurt DHL Express nogmaals een bericht per SMS en/of e-mail, zodat de ontvanger precies weet wanneer hij het pakket mag verwachten. Zonder tegenbericht wordt de zending geleverd op het origineel opgegeven adres. 

 

Je klant kan achteraf kiezen uit de volgende bezorgopties:  

 

Ophalen bij een DHL Servicepoint
De klant haalt zelf de zending op bij een DHL ServicePoint in de buurt.

 

Plan de aflevering
De klant selecteert zelf een afleverdatum die het best uitkomt. 

 

Vrijgave van handtekening
Jouw klant kan DHL toestemming geven om de zending zonder handtekening af te leveren bij afwezigheid.

 

Aflevering bij de buren, receptie of beveiliging
De klant geeft DHL toestemming om de zending af te leveren bij de buren, receptie of beveiliging. 

 

Aflevering op een ander adres
De klant kan DHL toestemming geven om af te leveren op een alternatief adres (zoals werk, familie, school etc.).

 

Wachttijd bij vakantie
Wanneer klanten op vakantie zijn kan DHL Express de zending tot maximaal 30 kalenderdagen voor ze bewaren.


Zoals elke vervoerder heeft DHL Express een document opgesteld over hun algemene verzendvoorwaarden. Indien je afwijkt van de voorwaarden, wordt er achteraf een toeslag in rekening gebracht. Wanneer je verzendt met DHL Express ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden:

 

Algemene verzendvoorwaarden

 

Let op: bij afwijking van bovenstaande voorwaarden kan DHL een toeslag berekenen. Een overzicht van de toeslagen van DHL Express vind je hier:

Toeslagen DHL Express

 

Let op: de vervoerder kan de prijzen en/of voorwaarden van de hierboven genoemde toeslagen wijzigen. Wij doen ons best je zo goed mogelijk te informeren, toch kunnen wij geen volledige juistheid garanderen. Daarom kunnen er geen rechten worden ontleend aan de bovenstaande informatie.

DHL opent nieuwe hub in Brussel | DHL | Nederland

 

Let op: de vervoerder kan de prijzen en/of voorwaarden van de hieronder genoemde toeslagen wijzigen. Wij doen ons best om je zo goed mogelijk te informeren. Echter, wij kunnen geen volledige juistheid garanderen. Daarom kunnen er geen rechten worden ontleend aan de onderstaande informatie. Een toeslag wordt al in rekening gebracht indien een van de drie afmetingen de verzendvoorwaarden overschrijdt.

 

Deze toeslagen kunnen in rekening worden gebracht wanneer het pakket niet aan (één van) de voorwaarden voldoet. De vervoerder beoordeelt in het sorteerproces of het pakket voldoet aan deze voorwaarden. Toeslagen worden daarom achteraf gefactureerd en doorberekend op jouw Sendcloud factuur. Je kunt de algemene toeslagen ontvangen, ongeacht welke DHL verzendmethode je gebruikt. Neem deze daarom goed door en controleer daarnaast ook de specifieke toeslagen die gelden voor de verzendmethode waarvan jij gebruikt maakt onder het kopje Toeslag buiten specificaties. Wil je een pallet verzenden met DHL Europlus pallet? Check hier dan de voorwaarden en toeslagen voor deze verzendmethode.

 

Toeslag aard van verpakking

Wanneer een pakket door aard, vorm of verpakking niet automatisch gesorteerd kan worden, wordt er een toeslag van €7,40 in rekening worden gebracht door de vervoerder.

Enkele voorbeelden:

·        Indicaties op het pakket zoals bijvoorbeeld "Fragiel" or "Voorzichtig behandelen"

·        Plaatsing van het label: Het label is niet juist bevestigd (horizontaal op de langste zijde)

·        Verpakking: hout, metaal, gesealde pakketten en folies (bv. noppenfolie), piepschuim of plastic zakken

·        Samenvoegen van meerdere dozen door middel van tape of ander materiaal

·        Inhoud is niet gefixeerd in de verpakking (schuift heen en weer)

·        Ronde kokers

 

Hoe kan ik deze toeslag voorkomen?

Om deze toeslag te voorkomen, raden we je aan om goed te controleren of het pakket juist is verpakt:

·         

·        Gebruik geen ronde kokers

·        Probeer aanduidingen die aangeven dat het pakket zorgvuldig dient te worden verwerkt te vermijden (zoals bijvoorbeeld "Breekbaar" stickers)

·        Breng labels horizontaal aan en plaats deze op de langste zijde van de doos

·        Zorg ervoor dat je geen dozen aan elkaar bevestigt

·        Zorg ervoor dat voldoende opvulmateriaal is gebruikt, zodat producten geen beweegruimte hebben tijdens transport

Deze toeslag is moeilijk om te voorkomen, gezien je rekening dient te houden met verschillende factoren. Meer informatie over verpakkingsrichtlijnen vind je 
hier. Je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met onze Customer Service afdeling voor advies.

 

Waddentoeslag

Er geldt een toeslag van €8,50 wanneer je een pakket verstuurt naar één van de Waddeneilanden.

Toeslag afgelegen gebied

Voor het verzenden naar afgelegen gebied wordt tot 50 kg een toeslag in rekening gebracht van €24,00. Iedere kilogram dat dit gewicht overschrijdt, wordt belast met €1,98 per kilo extra (bovenop het starttarief van €24,00). Neem contact op met onze Customer Service afdeling om een volledig overzicht van afgelegen gebieden te ontvangen.

 

Toeslag nieuw label

Wanneer DHL een nieuw etiket moet printen, wordt er een toeslag van €3,05 voor omlabelen in rekening gebracht. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals bijvoorbeeld:

·        Onleesbare barcode 

·        Het originele etiket bevat fouten

·        Etiket niet bevestigd aan de langste zijde (de verpakking wordt van bovenaf gescand)

Hoe kan ik deze toeslag voorkomen? 

·         

·        Zorg ervoor dat het label juist is geprint en de afdruksnelheid en de belichting juist staat ingesteld, zodat het label goed leesbaar is. 

·        Indien het label is beschadigd of foutief is geprint, print het label dan opnieuw. 

 

Toeslag pakket retour afzender

Vervoerders, inclusief DHL, rekenen een toeslag aan voor pakketten die niet kunnen worden afgeleverd en daarom door de vervoerder aan de afzender worden geretourneerd. De toeslag wordt als volgt berekend: de verzendkosten + €4,25.

Let op: de verzendkosten die je bij de heenzending reeds hebt betaald worden hierbij nogmaals in rekening gebracht, naast de toeslag van €4,25. Bijvoorbeeld: Indien je €6,00 hebt betaald voor de heenzending en het pakket wordt geretourneerd, zal DHL nogmaals €7,25 in rekening brengen (verzendkosten + €4,25).

Q: Wordt deze toeslag ook in rekening gebracht wanneer mijn klanten een zending in ontvangst hebben genomen en vervolgens willen retourneren? 
A: Nee. De toeslag zal alleen in rekening worden gebracht door redenen zoals bijvoorbeeld:

·        De klant weigert de zending

·        Klant mist de afleverpoging

·        Bestemmingsadres is onjuist 

·        De klant haalt het pakket niet op tijd op bij de DHL afhaallocatie

 

Pick-up fee

DHL heeft een afhaalvergoeding van €6,50 per afhaling ingevoerd wanneer er gemiddeld minder dan 4 pakketten worden afgehaald. Deze vergoeding wordt als volgt berekend aan het einde van elke maand:

Indien een maand 22 werkdagen telt, dien je rekening te houden met minstens 22 x 4 =88 pakketten die maand. Dus als je bijvoorbeeld in die maand alleen 62 pakketten inlevert, dan heb je 26 pakketten te weinig ingeleverd (88-62 =26). Dit aantal wordt dan gedeeld door 4 (gemiddeld aantal te geven pakketten per afhaling) = 6,5. Dit betekent dat er in totaal 7 afhalingen zijn geweest in die maand waarbij minder dan 4 pakketten zijn ingeleverd. De totale afhaalkosten voor die maand bedragen dan 7 x €4,50 EUR = €31,50.

 

 

Toeslag Europallet omruilservice (alleen mogelijk binnen Benelux)

DHL verzorgt de saldoregistratie en zorgt dat je verzonden Europallets binnen 4 weken in goede staat retour krijgt (€3,25).

 

 

Toeslag buiten specificaties

Toeslag

Specificaties

Kosten

Toeslag DHLforyou Letterbox buiten specificaties

Groter dan 38x26,5x3,2 cm, maar niet groter dan 80x60x50 cm of zwaarder dan 2 kg, maar niet zwaarder dan 23 kg 

€3,00

Toeslag afmetingen buiten specificaties

Zie onderstaande tabel 

Varieert per land 

Toeslag buiten specificaties gewicht - zwaar pakket

pakket zwaarder dan 23 kg, maar lichter dan 31,5 kg

€5,20

Toeslag buiten specificaties gewicht - extra zwaar

Pakketten zwaarder dan 31,5 kg

€59,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze toeslag kan worden berekend op basis van een gewicht of afmetingen die de verzendvoorwaarden van een verzendmethode overschrijden. De specificaties kunnen verschillen per verzendmethode. Vergeet daarom niet om de toeslagen voor DHLForyouDHL Europlus, en DHL parcel connect zendingen goed door te nemen naast de algemene toeslagen.

 

DHLforyou toeslagen buiten specificaties

Deze toeslagen gelden specifiek voor DHLforyou zendingen. Controleer voor alle volledigheid ook de algemene toeslagen die van toepassing zijn op alle verzendmethodes. 

 

 

DHLforyou toeslag buiten specificaties (afmetingen)

Van

Naar

Specificaties

Toeslag

NL

NL

Pakket groter dan 80x60x50 cm maar kleiner dan 180x100x50 cm

€7,40

NL

NL

pakket groter dan 180x100x50 cm maar kleiner dan 240x100x200cm

€59,50

NL

BE

Pakket groter dan 120x60x50 cm maar kleiner dan 240x100x200 cm

€59,50

BE

BE

NL

Pakket groter dan 120x60x50 cm maar kleiner dan 240x100x200 cm

€65,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze specificaties verschillen per land van verzending en/of land van bestemming. 

 


 

DHL Europlus toeslagen buiten specificaties

Deze toeslagen gelden specifiek voor DHL Europlus zendingen. Controleer voor alle volledigheid ook de algemene toeslagen die van toepassing zijn op alle verzendmethodes

 

Toeslag

Specificaties

Kosten

Toeslag buiten specificaties - klein pakket

Pakket kleiner dan 15x11x3,5 cm

€5,50

Toeslag buiten specificaties - groot pakket

Pakket groter dan 120x60x50 cm, maar kleiner dan 180x100x50cm 

 €7,40

Toeslag buiten specificaties - extra groot

Pakket groter dan 180x100x50 cm, maar kleiner dan 240x100x200 cm

 €61,50

Toeslag buiten specificaties gewicht

Pakket lichter dan 0,5 kg of zwaarder dan 23 kg, maar lichter dan 31,5 kg 

 €5,20

Toeslag buiten specificaties gewicht -  extra zwaar* 

Pakket zwaarder dan 31,5 kg

*Prijs niet gespecificeerd

 

 

*Let op: Pakketten die zwaarder zijn dan 31,5 kg worden als pakket- plus pallet tarief berekend. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro's. Zorg dus dat je voor alle internationale zendingen ruim onder het maximale gewicht blijft. 


 

DHL Parcel connect toeslagen buiten specificaties

Deze toeslagen gelden specifiek voor DHL Parcel connect zendingen. Controleer voor alle volledigheid ook de algemene toeslagen die van toepassing zijn op alle verzendmethodes

Toeslag

Specificaties

Kosten

Toeslag buiten specificaties - klein pakket 

Pakket kleiner dan 15x11x3,5 cm

€5,50

Toeslag buiten specificaties - extra groot

Pakket groter dan 120x60x60 cm, maar kleiner dan 200x120x80 cm

€24,50

Toeslag buiten specificaties gewicht - zwaar pakket*

Pakket zwaarder dan 23 kg, maar lichter dan 31,5 kg 

€5,20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Let op: Pakketten die zwaarder zijn dan 31,5 kg worden als pakket- plus pallet tarief berekend. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro's. Zorg dus dat je voor alle internationale zendingen ruim onder het maximale gewicht blijft. 


Om bovenstaande toeslagen te vermijden, gelieve de verzendvoorwaarden zorgvuldig te lezen. Zorg ervoor dat je ruimschoots binnen de toegestane afmetingen blijft en kies natuurlijk het juiste netwerk voor jouw pakket. 

Verzendvoorwaarden DHL

Acties bij DHL vandaag begonnen - Emerce

 

Let op: voorheen leverde je de DHLForYou (Letterbox) Drop-Off zendingen in België bij een Bpost punt in. In het verleden hebben we gezien dat dit na inlevering vaak spaak liep. Bpost handelde de zendingen soms zelf af, omdat het niet altijd goed zichtbaar was dat deze zendingen door moesten naar DHL. Om deze reden hebben we besloten deze service niet meer aan te bieden. Indien je vanuit België gebruik wilt maken van DHLForYou (Letterbox) Drop-Off zijn er twee opties:

·        Via een DHL pick-up (lees hier meer)

·        De pakketten inleveren bij een van de sorteercentra 

Het staat je vrij om deze zendingen alsnog bij een Bpost punt in te leveren, maar dit is dan wel op eigen risico.

 

Pakketten versturen naar consumenten 

DHLForYou (binnen Nederland)

 

Wat houdt deze service in? 

Bezorging aan huis binnen 24-48 uur aan particuliere adressen. Je kunt je pakketten inleveren bij een DHL parcelshop. Hiervoor kies je DHLForYou Drop-Off. Je verstuurt daarbij onder dezelfde voorwaarden als reguliere DHLForYou zendingen. DHLForYou (zonder drop-off) is enkel te gebruiken in combinatie met een vaste  afhaling. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen)

·        Twee afleverpogingen

·        Niet standaard verzekerd

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 23 kg

·        Geen minimum afmetingen

·        Maximale afmetingen: 80x60x50 cm (L-B-H) (volume inhoud maximaal 150 liter)

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 


 

DHLForYou (naar en binnen België)
Wat houdt deze service in? 

Bezorging aan huis aan particuliere adressen. Je kunt deze methode gebruiken in combinatie met een afhaling of door de zending in te leveren bij een parcelshop. Voor het inleveren kies je DHLForYou Drop-Off. Je verstuurt daarbij onder dezelfde voorwaarden als reguliere DHLForYou zendingen. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen)

·        Één afleverpoging

·        Niet standaard verzekerd

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 23 kg

·        Geen minimum afmetingen

·        Maximale afmetingen: 120x60x50 cm (L-B-H)

Pas op! Indien je de maximale afmetingen overschrijdt dan ontvang je direct een hoge toeslag. Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 


 

DHLForYou to Parcelshop (binnen Nederland en naar België)
Wat houdt deze service in? 

Bezorging aan een servicepunt binnen Nederland en België. Deze zendingen kan je enkel versturen in combinatie met een afhaling van DHL. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. Het is ook mogelijk om een incidentele afhaling in te plannen vanaf 5 pakketten. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Één afleverpoging overdag

·        Niet standaard verzekerd

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 23 KG

·        Geen minimum afmetingen

·        Maximale afmetingen: 80x60x50 cm (L-B-H) 

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 

 

DHLForYou Letterbox (binnen Nederland)
Wat houdt deze service in?

Bezorging van je brievenbus zendingen binnen Nederland. Ook brievenbuspakjes kunnen ingeleverd worden bij een parcelshop. Hiervoor kies je DHLForYou Letterbox Drop-Off. Je verstuurt daarbij onder dezelfde voorwaarden als reguliere DHLForYou Letterbox zendingen. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. 

 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Inclusief Track & Trace

·        Wordt ook bezorgd als de ontvanger niet thuis is (levering door de brievenbus)

·        Niet standaard verzekerd

 

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 2 KG

·        Maximale afmetingen: 38x26,5x3,2 cm (L-B-H) 

·        Minimale afmetingen: 10x5x0,5 cm

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 


 

DHLForYou met avondlevering
Wat houdt deze service in? 

Deze verzendmethode kun je gebruiken wanneer je klant overdag niet beschikbaar is of wanneer deze de zending liever 's avonds in ontvangst neemt. De zending zal dan tussen 17:30 - 21:30 uur worden geleverd. Je kunt deze pakketten niet inleveren bij een DHL parcelshop. De methode kun je alleen gebruiken in combinatie met een afhaling. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. Indien je minder verstuurt, kun je ervoor kiezen om een eenmalige afhaling in te plannen. Lees hier hoe je een losse afhaling inboekt. Je verstuurt met deze methode onder dezelfde voorwaarden als de reguliere DHLForYou zendingen. Let op: Avondlevering kan alleen plaatsvinden in Nederland (niet in België). De zending moet dus binnen of naar Nederland worden verstuurd.

 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen)

·        Twee afleverpogingen

·        Niet standaard verzekerd

·        Levertijd: 17:30 - 21:30 uur 

 

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 23 kg

·        Geen minimum afmetingen

·        Maximale afmetingen: 80x60x50 cm (L-B-H) (volume inhoud maximaal 150 liter)

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 


 

DHL Parcel Connect (binnen Europa) 
Wat houdt deze service in? 

Met behulp van deze dienst levert DHL nu ook internationaal aan particuliere adressen in plaats van enkel aan zakelijke adressen met het Europlus netwerk. Het is afhankelijk van het land waarnaar je verstuurt of je kunt verzenden naar een afhaalpunt, via thuisbezorging of een combinatie van beiden. Deze zendingen kunnen je inleveren bij een parcelshop of meegegeven met je afhaling, je hoeft hier geen aparte Drop-Off methode voor te gebruiken. 

Let op: in België lever je DHL Parcel connect zendingen gewoon bij een DHL parcelshop in en niet bij een Bpost punt.

 

Kenmerken van deze methode:

·        Levering aan huis of bij een parcelshop/station

·        Minimaal 1 afleverpoging (2e poging op verzoek van ontvanger)

·        Niet standaard verzekerd

·        Handtekening voor ontvangst (momenteel niet van toepassing in verband met COVID-19)

·        Notificatie naar de ontvanger op de bezorgdag 

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 31,5 KG

·        Minimale afmetingen: 15x11x3,5 cm 

·        Maximale afmetingen: 120x60x60 cm

 

Onderstaande tabel toont de mogelijkheden per land en de transittijden die hierbij horen.

 

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen. 


 

DHL Vandaag (Same day delivery)
Wat houdt deze service in? 

DHL Vandaag is een express service voor consumenten binnen Nederland. Wanneer je gebruik wilt maken van deze service, moet je de zending (inclusief DHL Vandaag label) dezelfde middag voor 13:30 inleveren bij je lokale sorteercentrum. Je zending wordt dan dezelfde avond nog geleverd. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Track & Trace inbegrepen

·        Niet verzekerd

·        Vandaag geleverd  

 

Minimale/maximale dimensies: 

·        Minimale gewicht: 0.001kg

·        Maximale gewicht 20.001KG

·        Maximale dimensies 80x50x35 cm (L-B-H) 


 

DHL Vandaag (Same Day Delivery) Letterbox
Wat houdt deze service in? 

Met DHL Vandaag Letterbox, kun je dezelfde dag nog letterbox pakketten laten leveren bij consumenten binnen Nederland. Wanneer je gebruik wilt maken van deze service, moet je de Letterbox zending (inclusief DHL Vandaag Letterbox label) dezelfde ochtend voor 10:30 inleveren bij je lokale sorteercentrum. Je zending wordt dan dezelfde avond nog geleverd. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Track & Trace inbegrepen

·        Levering door brievenbus

·        Niet verzekerd

·        Vandaag geleverd  

 

Minimale/maximale dimensies: 

·        Minimale gewicht: 0.001kg

·        Maximale gewicht: 2.001kg

·        Maximale dimensies 38x26.5x3.2cm (L-B-H) 


 

Pakketten versturen naar zakelijke adressen 
DHL Europlus (B2B) binnen Europa

Wat houdt deze service in? 

Bezorging aan zakelijke adressen binnen Europa. Deze zendingen kan je enkel versturen in combinatie met een afhaling van DHL. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. Het is ook mogelijk om een incidentele afhaling in te plannen vanaf 4 pakketten. Dit laatste is alleen mogelijk in combinatie met een Small Shop abonnement of hoger. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Twee afleverpogingen op werkdagen tussen 08:00 - 18:00 uur

·        Niet standaard verzekerd

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 20 kg

·        Minimaal gewicht: 0,5 kg

·        Minimale afmetingen: 15x11x3,5 cm (L-B-H) 

·        Maximale afmetingen: 120x60x50 cm (L-B-H)


 

DHL Europlus Express (B2B) binnen Europa
Wat houdt deze service in? 

Deze verzendmethode is de express variant van DHL Europlus. Bezorging aan zakelijke adressen binnen Europa. Deze zendingen kan je enkel versturen in combinatie met een afhaling van DHL. Vanaf 100 zendingen per maand kan je een vaste afhaling aanvragen. Het is ook mogelijk om een incidentele afhaling in te plannen vanaf 4 pakketten. Dit laatste is alleen mogelijk in combinatie met een Small Shop abonnement of hoger. 

 

Kenmerken van deze methode:

·        Levering op de volgende dag voor 11:00u

·        Twee afleverpogingen

·        Niet standaard verzekerd

 

Maximale dimensies: 

·        Maximaal gewicht: 20 kg

·        Minimaal gewicht: 0,5 kg

·        Minimale afmetingen: 15x11x3,5 cm (L-B-H) 

·        Maximale afmetingen: 120x60x50 cm (L-B-H)

Wil je weten hoe lang het pakketje onderweg zal zijn naar je klant? Bekijk dan de transittijden per verzendmethode. 

Voor een uitgebreid overzicht van de bijbehorende toeslagen raden we je aan om het toeslagen artikel goed door te nemen.